Vad jag egentligen tycker om att vara gravid!

ee

Jag maste beratta for er hur obekvamt jag tycker det ar att vara gravid. Alla har olika erfaranheter men jag ar sa sjukt trott hela tiden. Sover jattedaligt om natterna, far typ varmeslag fast det ar iskallt I rummet.
Min man ligger med full langarmad pajamas och duntacke och jag ligger helt naken utanfor tacket. Inte nog med det, jag maste desutom utan att overdriva ga upp kanske 6ganger pa natten for att kissa. Hela min kropp ar helt upp och ner. Forst Gick jag upp I vikt och nu har jag gatt ner massa fast jag ater mycket mer an vanligt.
Jag menar inte att klaga, jag ar lyckligt lottad att jag kan bli gravid och uppskattar det.
Men jag kan inte forsta folk som sager att det ar sa mysigt och att de njuter over att vara gravida. Kan det ens vara mojligt att nagon njuter over att ma sa har, eller har vissa bara inga bivarkningar?

Jag tar det mest lugnt pa dagarna nu, vill stressa sa lite som mojligt. Ikvall har vi en privat chef som kommer hem till oss och ska laga mat, min man ar sa gullig, gor massa fina saker for mig hela tiden.
Kanns bra att bli uppskattad tar man ar gravid.

Ta hand on er sa hors vi snart.
Puss och Kram/ Elena

blogstats trackingpixel

14 reaktion på “Vad jag egentligen tycker om att vara gravid!

 1. Jag saknar inte att vara gravid däremot kan jag sakna sparkarna och hur bebisen rör sig i magen, samt den förväntan och nyfikenheten man kände inför att träffa sin lilla bebis. Stort grattis förresten! :)

 2. Först och främst GRATTIS!!!

  Jag är gravid i vecka 12 och jag har haft samma symptomer som dig.
  Hur i helvete kan man bli så trött ? Och hur kan man helt plötsligt börja svettas som en tok om nätterna?

  Mellan vecka 8-12 somna jag direkt när jag kom hem från jobbet och sov till kl 06.00 dagen efter. ( Med undan tag att jag vaknade av att jag fick slänga av mig kläder och täcke på natten).
  Jag gick upp direkt och har nu stått still.

  Den här veckan har jag mått betydligt bättre, och de sägs att det vänder efter vecka 12- så håll ut!

  Ska bli kul och följa er resa, massa massa kramar

 3. Kul att läsa om hur du upplever graviditeten! Alla är olika och du är inte ensam om att känna så som du gör, vilken jättegullig man som delar detta med dig på sitt sätt :) tror att de de flesta kvinnor njuter av att blicka tillbaka på graviditeten när de väl fått sin skatt, kanske inte så mycket just under 😛

 4. Jag förstår dig! Är själv i v.10 nu och det är förjävligt! Illamående dygnet runt, kräks ca 10 gånger om dagen. Om jag inte äter kräks jag mer, men jag har ingen matlust alls. Jag brukar frysa i vanliga fall, men nu har vi 17 grader i sovrummet och det känns som att jag brinner upp. Nä, det är ingen dans på rosor direkt.

 5. Vet exakt vad du går igenom. Själv är jag i vecka 11 och mår illa konstant och trött hela tiden. Är min första graviditet fattar inte det mysiga med det? Känner mig bara svullen och ful Men hoppas på att det blir bättre snart :)

  • Säger samma som ovan kommentar. Den gyllene tiden är 13-22 sägs det. Jag förstår PRECIS hur du känner med tröttheten, och ingen som inte varit gravid kan förstå vad man menar. Jag är i 14 – och känner att jag är mig själv igen. Gick ner i början för att jag ändrade alla kostvanor och äter och dricker bättre. Bra näringsrik mat – oftrea och mindre portioner. Tröttheten kommer försvinna, även om det inte känns så nu. Tänk alla hormoner som kroppen ska. Vänja sig vid.

   Jag laddade ner en gravidapp som berättar allt som händer varje vecka, känns tryggt för där står allt som väntar så man är mer berädd!

 6. I know the feeling!! Men….det går över! Är gravid med mitt andra barn nu och fram till v 14 spydde jag varje morgon och mådde så illa. Men nu i v 18 är jag tillbaka till mig själv och även tröttheten är borta. Så det bara och genomlida de första veckorna. Det blir bättre även om det känns så långt borta. Stay strong!

 7. Det är mysigt att vara gravid MEN inte de första veckorna när det är en omställning för kroppen med massa hormoner som gör massa konstigheter med kroppen:)

  När de första veckorna är förbi runt ca v 15- 20 så börjar man känna sig mer som sig själv igen (illamåendet, tröttheten, kisseriet nattetid osv försvinner oftast) du börjar känna sparkar, magen är rund och go och du ser en liten mini människa tydligt på ultraljud det är först då det börjar bli mysigt!

  Jag är gravid med mitt andra barn och är i v19 och de första veckorna är sååå sega och man mår halv kasst, hade gärna hoppat fram några veckor till, hihi:) men som du säger man ska inte klaga för man har ju faktiskt tur att man kan få barn!

  Ska bli spännande att få följa din graviditet Kram och STOR lycka till med bebis och allt!!!

 8. Den första trimestern är värst! Iallafall för mig. Andra trimestern mår man ju oftast mycket bättre och magen är fin och gullig. Förhoppningsvis kommer du också att tycka att det är härligare i andra och tredje trimestern! Kram , grattis och lycka till med allt

 9. Fram till veckan 12 ungefär så mådde jag skit. Var supertrött hela tiden och mådde så illa att jag trodde att jag skulle spy hela tiden. Men det gick över, som tur var :)
  Under mina två graviditeter (skiljer 18 månader på barnen) så var det sista trimestern med sista barnet som var jobbigt. Då var jag svullen och med värmen i Florida så blev det inte direkt lättare..
  att vara uteblev och ”rasta” äldsta flickan var inte alls lockande.. Bläää.. men jag var tvungen och när jag hade id över (nästan aldrig) så passade jag på att hålla upp fötterna på ett bord eller en stol.

 10. Hej och stort grattis!! Min kille tittade ut för 3 månader sedan! Bästa som någonsin hänt!’
  Jag var också sinnessjukt trött framförallt första och halva andra trisemestern. Kunde knappt hålla mig vaken på jobbet, sov varje lunch, och bilkörning var nästan farligt. Det är bara lyssna på kroppen och vila när tillfälle ges! Det kommer bli bättre!
  Heja heja!!

 11. Kanske är som med mens, det kan skilja mellan gångerna-Ibland blir man ett troll monster o andra gånger sportar man det ganska bra. Har aldrig varit gravid. Men jag gillar kontroll o har haft depression där jag inte styr något av mitt mående-Hatar det. Vill ha kontroll på min kropp-inte en bebis som tar över kroppen-Hjääääälp! Samtidigt en blessing säkert! Spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>