Free the nipple!

image

Varfor ar det lagligt for men att visa brostvartor pa en bild pa Instagram men om en kvinna skulle gora Det blir ditt konto deleted. Jag vaxte upp med en mamma och mostrar som gick topless pa stranden pa Ibiza. Det var inget sexuellt over det utan en vanlig grej I Spanien. Nakenhet ar naturligt och vi alla ser lika ut, vad ar grejen??
Nu skriver jag inte detta for att jag vill vara topless pa Instgram, men jag tror ni forstar vad jag menar. Varfor ska kvinnor skammas over sin sexualitet, varfor ar kvinno kroppen sa tabu? Finns mycket mer saker folk borde bli upprorda over, som tex online mobbing Eller folk som gor saker for att gora andra illa. Vad ar eran asikt kring detta?

image

blogstats trackingpixel

11 reaktion på “Free the nipple!

 1. J är så chockad hur nätmobbningen kan vara . Försöker mhjälpa en bloggerska dom är så elaka o det är så otäckt. Dom måste skriva ut sina namn inte bara anonym. Jag ganska ny o titta på bloggar. Tror det är mycket unga killar som mobbar men en del tjejer kan vara så råa. Jag tycker inte man ska visa brösten offentligt på strand för att det är privat o en del män ja dom tar det på fel sätt. Det ligger väll i vår natur att skilja på mäns bröst o kvinnor. Dvs har med våra behov o fortplantning o göra. Jag tycker själv såklart vi är och ska vara jämlika. Men själv vill jag inte visa mina bröst för främmande. O jag tycker det är skönast med baddräkt. Viktigt o acceptera att vi är olika. Sett lite av dina bilder på insta o dom är jättefina oj vad vacker du är mvh maria.

 2. I say Free the Nipple…. I Love the woman body… should be able to let loose and free them babies… haha. :)

  My opinion is we should be able to walk around however we like…. like in the african cultures, walk around in the nude…. feels better… and is natural I think.

  On the other hand we have society that wants to dictate our lives, what is right and wrong, etc…. I like how in Ibiza the nipples, etc. can be free without worry…. need more that. 😉

  So I say the nipple should be free for both men and women. The world is better when you show yours, haha…. you are amazing woman. Beautiful always.. :)

  Wish you and your man a nice week.
  and lots of Happiness… both deserve it.

 3. kunde inte hålla med dig mer. Jag fattar inte ens varför bröst ska sexualiseras så grovt att bilder på mammor som ammar sina bebisar blir banade från nätet men inte kränkande bilder på halvnakna tjejer :/
  sån sjuk värld asså

  Riktigt bra inlägg,
  Kram<3
  http://camillaesi.se

 4. Jag kan inte annat än att hålla med dig. Det handlar om att kvinnokroppen sexualiseras och har gjorts i många år. Man har glömt bort vad det verkliga syftet är med bröst, vilket är till för att amma våra barn. Det är samtidigt så sjukt att vissa tycker att det är äckligt när kvinnor ammar men det är helt ok och upphetsande om brösten visas av ett sexuellt syfte.

  Män har fått för sig att kvinnokroppen finns till för deras njutning och tillfredställelse. Jag kan verkligen förstå att många kvinnor inte känner sig bekväma med att visa sina bröst på stranden eller dylikt då män får en att känna sig som ett objekt. Och kvinnor finns där för att tillrättavisa andra kvinnor, likt hur de själva har blivit lärda.

  Det är kanske i grund och botten samhällets ideal som påverkar våran syn på kvinnan. Men vem har styrt världen hittills? Det måste även tilläggas att det ligger mycket i religiösa värderingar som har bidragit till att forma vårt samhälle, där kvinnan ständigt har tvingats till underkastelse.

  Det handlar om kontroll helt enkelt. Så länge kvinnan tvingas till en lägre position kan männen härja fritt. Jag ser även ett större problem nämligen hur män lär sig att inte vara känsliga varelser, det enda de ska känna är ilska vilket leder till att världen ser ut som den gör idag.

 5. Hej! Jag tycker det är kul att du tar upp det här ämnet och de skulle vara intressant att höra hur du, utifrån dig själv, ser på frågan. Precis som förgående kommentar säger, så handlar det om mäns sätt att kontrollera kvinnor. Bla genom att kontrollera kvinnors sexualitet och styra den dit män vill, kan män fortsätta vara det ”överlägsna” könet. Hur tänker du kring att vara playmate och hamburger-reklamen? Tre lättklädda kvinnor som på ett ”sexigt” sätt äter hamburgare spelar ju rakt i händerna på problemet du tar upp: kvinnan som ett sexualiserat objekt till för mannens njutning. Om du börjar tänka på det, så kommer du se att många reklamkampanjer ofta innehåller kvinnor, mer eller mindre påklädda och ”sexiga”, där det egentligen inte är relevant med en kvinna. Dessa reklamer signalerar att kvinnor är till salu och att kvinnor formats så som männen vill. Om du vill vika ut dig är det helt upp till dig, men jag var tvungen att ta upp ditt jobb när du tar upp problemet med kvinnokroppens objektifiering och sexualisering eftersom det för mig blir lite motsägelsefullt. Som sagt, skulle vara jätteintressant att höra dina tankar. Grattis till förlovningen och Svenska hollywoodfruar, ska bli kul att följa!

 6. Det är ett sånt tjatigt ämne! *suck* Kvinnokroppen är INTE tabu…tvärtom!!!
  Feminister vill få människor att tro att män ser ner på kvinnor och på våra kroppar, när män i själva verket tycker att vi har underbara kroppar. Våra kroppar är så vackra att de inte kan hantera situationen när de ser oss utan kläder.

 7. Hej Elena!

  Tack för en härlig blogg och grattis till kommande bröllopet!

  Har du fått ett nytt smeknamn sedan namnbytet? Hur känns det i övrigt, har du vant dig än?

  Jag hoppas på att du kanske kan svara på min fråga. Jag undrar om du kanske gör något ingrepp eller någon behandling runt ögonen. Själv är jag strax över 30 och dragit ut på tiden för både botox och annat. Jag har dels rynkor men också otroligt trött hud runt ögonen. Har du möjligtvis testat fillers under ögonen? Eller någon bra behandling?

  Kram
  Marie

  • Hej Marie:-) läste din fråga och fick lust att kommentera den ang ögonen. Jag har i många haft ganska mycket ”rynkor” eller såg typ trött ut under ögone.. tro mig jag provat allt.. fillers, laser och alla typer av krämer som kan hjälpa mes tro mig inget funkar speciellt mkt. Så för en stund tilbaka så bestämde jag mig för att faktikst operea och nu för bara 6 dagar sen så gjorde jag detta.. jag va så rädd för att jag skulle vakna upp å ha enorma smärter men det har faktiskt gått jätte bra.. har bara vart litt rött dom 3 första dagarna.. är fortfarande lite svullen og det kliar lite men annars går.det bra.. fastän alt inte är läkt helt så kan jag se hur det ca kommer bli å det ser jätte bra ut! Ser så mky yngre och piggare ut redan och längtar massa tills allt läkt klart :-)

 8. Naturligt eller inte :-) men jag personligen tycker att kvinnor kan ha på sig en bikin på stranden. Naken kan man vara hemma och heller visa respekt till andra som är på stranden och är där för att bada å inte se nakna kvinner över allt. Har man nått behov för att gå topless kan man göra det hemma eller åka till en nudist strand :-) förstår att du säger ska killarna få gå topless så kan kvinnorna det också men jag personligt tycker faktiskt inte det :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>