Vi skapar våran olycka!

Varför väljer många människor att leva i olycka?
Jag förstår att vissa har det tuffare än andra men det finns alltid något man kan göra för att försöka vara gladare och må bättre.

Man måste sluta fokusera på problemet och istället fokusera på lösningen.
Många människor ser olycka som en trygghet, det är mycket enklare att må dåligt, klamra sig fast vid det och inte ta itu med saker för att man mår dåligt.
Människor har blivit rädda för att vara lyckliga, då vi ser det som något så känsligt att man nästan verkar tro att vi måste förstöra lyckan, för att det kommer ändå inte bli långvarit. Jag tror verkligen att man skapar sin egna verklighet.
Du kan bli, göra och vara vem du vill i ditt liv det är bara du själv som kan stå i vägen.
Jag är själv inte bra på detta men vill bli bättre. Vill inte höra negativa människor säga att jag måste vara realistisk.
Vem bestämmer vad som är realistiskt egentligen?
Jag tror verkligen inte vissa människor har mer tur än andra, jag tror att vissa människor är positivare än andra, har mer vilja och tror att bra saker kan hända dom.
Därför blir det så. Det är som i boken ”The Secret” kan du styra dina tankar kan du styra din värld.
Det är helt otroligt att vi vet detta men inte gör det.

Jag har nu i denna sekund bestämt mig för att göra allt i min makt för att nå mina drömmar och vara så positiv som möjligt.
Det kommer alltid att finnas negativa människor runt oss, folk som kommer att försöka dra ner en, MEN man kan bygga ett skydd.
Så här är mitt nya tänk. Jag är helt enkelt inte tillgänglig för negativa människor. Dom kan inte påverka mig för att jag är för upptagen med allt positivt i mitt liv.

Love/Nati

blogstats trackingpixel

24 reaktion på “Vi skapar våran olycka!

 1. Åh vilken underbar text. Jag tänker och tycker exakt samma sak. I sverige ”får” man ju inte vara för lycklig heller.. Då är man fake, eller dum i huvudet.

  ”Dom kan inte påverka mig för att jag är för upptagen med allt positivt i mitt liv”

  U go girl! Jag önskar dig all lycka och jag ska själv börja kämpa mot mina drömmar!

  Vilken inspirerande text!

 2. Word. kunde inte sagt det bättre själv. Riktigt jäkla bra skrivit. Du är verkligen en förnuftig och smart tjej, det ska du ha all creed för. Jag skulle jätte gärna vilja dela med mig av din text på min blogg, givetvis länkar jag att texten är från dig (vilket jag alltid gör) och jag är noggrann att fråga om lov. Håller med dig fullständigt så vill dela med mig av detta. Är det OK? :)

  Stå på dig tjejen och jag tror på dig. Kram från Carolina, en tjej som också älskar positiv energi och positiva mnniskor.

 3. Det är SÅ sant. jag har också läst boken, och sett filmen. Man blir alltid så taggad och inspirerad, för det är verkeligen sant. och jag jag provat och utmanat den och det har funkat! jag har provat saker med rätt inställning saker som jag annars inte tror mig klara av bara för att se om det funkar. ocg de HAR det!

 4. EXAKT! grymt bra skrivet nati! jag har precis flyttat till London och alla hemma i trötta Sverige bara väntar på att jag ska misslyckas och komma hem igen, men jag ska allt visa dom! man ska aldrig bry sig om negativa människor, för i slutändan, när dom är 80 år, så har dom inget roligt att minnas och tänka tillbaks på alls.

 5. Det är i grunden en bra tanke och jag tror att ditt välmående har massor med din tanke att göra. Men det får inte gå så långt att man maniskt blundar för verkligt allvarliga problem både hos dig själv och i din omgivning. Jag skulle vilja lyckönska dig med ett annat boktips, Lying – skriven av Sam Harris. Den förändrade mitt liv och synsätt på ett mycket positivt sätt.

 6. WORD! Så himla bra skrivet! Vi lever bara en gång och borde göra vårt bästa för att få ut det mesta av det och i en positiv anda!

 7. Ååå det här vad jag behövde läsa;-) började ett jobb idag som var skit jag vet att jag är bättre, ingen ide å klaga det är bara å ta å hitta ett nytt . Me encanta tu blogg;-)))

 8. Word! Har också tänkt på det där, att många (även jag ibland) är rädda för att vara lyckliga, eller ser det olyckliga som en trygghet 😛 Konstigt det där! Happiness and positivity ftw! :)

 9. Låter lättare än vad det är. Tyvärr kan jag ju inte hålla med, visst, man väljer oftast allt i livet, tänker man positivt så ska det bli bättre.

  Men ibland funkar det inte, jag vet inte vad du har vart med om i ditt liv, jag kan liksom inte sitta och säga att du vart med om såna saker som gjort så du inte kan ta dig upp så du inte kan tänka så.

  Våldtäkter, misshandel, osv…är ingenting man väljer, oftast dom människor som utsätts för sånt tror jag har väldigt svårt att känna lycka, så att vara olycklig är något man inte väljer.. Får man chansen till att bli lycklig så tar man den, spelar ingen roll vad andra säger, man skulle valt att vara lycklig ändå.

 10. TILL TILDA:

  se filmed the secret, där förklarar dem varför det är en själv som har skapt sin olycka. ha det bra tjejen, jag hoppas att du kommer ifrån din olycka… =(

 11. Åh, där skrev du något riktigt bra. Har själv läst ”The secret” och tror verkligen på det. Klart man kan göra vad man vill med sitt liv, man måste bara våga satsa! Min största dröm är t.ex. att designa skor, som många bara skulle skratta åt och typ säga ”äh, skaffa dig en utbildning istället för att hålla på & dröm”. Jag tror på mig själv, min pojkvän tror på mig och jag vill göra detta. Inom kort ska jag flytta från Sverige med min pojkvän och då ska jag göra allt jag kan för att uppfylla mina drömmar! Tack för du inspirerar mig! Ps. Du är sjukt fin och jag äääälskar din stil!
  xx

 12. WORD!
  – du kan inte ha mer än rätt! alla borde kämpa för att ge sig själv lycka, istället för att ge andra olycka. Bäst blir man om man bryr sig om sig själv. Energin i dagens samhälle går ut på att alla skall försöka lösa varandras problem!

  du är awesome!

 13. jag hatar när folk skri.ver sånt här, visst ska man försöka se allt posetivt m.m. men tänk på alla som har en dödlig sjukdom tex, ska dom försöka se på lösningen istället för på problemet då eller?

 14. Kan tipsa om Mia Törnbloms bok ”Självkänsla nu!”. Kanon bok om man vill jobba med sig själv :) Fortsätt vara du, för DU är så jävla grym!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>