Friskt hår!

 

Alla vill ha fint, glansigt, tjockt, långt, friskt hår.
Men det är jättesvårt att hålla det så iallafall för mig.
Det går av hela tiden. Är duktig på att fuska fram ett glansigt svall.
Men tänk om jag kunde ha så naturligt.
Har blivit rekommenderad dessa produkter från Kerastase, någon som testat?
Ska iallafall ge dom en chans.

Här är mina tips som jag själv inte alltid kan hålla.

1. Använd alltid värmeskydd.
2. Tvätta håret sällan. (Detta kan inte jag göra).
3. Låt håret självtorka.
4. Smörj in håret i olja och sov med det.
5. Försök att inte färga det.
6. Köp en skonsam borste.
7. Använd inte extensions utan klipps istället om du vill ha mer hår.
8. Massera hårbotten i duschen (ökar blodcirkulationen).

Skriv era egna tips på hur ni håller erat hår friskt.

Love/Nati

 

blogstats trackingpixel

35 reaktion på “Friskt hår!

 1. 1. Använd kokosolja som hårinpackning
  2. Avsluta hårtvätten med att skölja håret i kallt vatten
  3. Sov på ett satin örngott
  4. Använd scrunchies istället för vanliga tofsar
  5. Borsta aldrig när det är blött
  6. Sov med fläta

 2. Vitaminer: silicea fungerar bra på mig, panto-3 också effektiv, hårkontroll,
  Jag tror att det är bra att variera sitt intag av hårvitaminer för att kroppen så lätt vänjer sig vid olika preparat, tror även på aleo Vera i flytande form som man dricker på morgonen! Tror det är bra för allt!
  Naturlig svinhårsborste att borsta hårbotten med, helst varje kväll. (huntingford metoden) fungerat bra på folk med håravfall, dem har fått tillbaka sitt hår!

  Använd schampo som inte innehåller mycket vatten som torkar ut, använd eko schampo o istället för balsam eller inpackning så ta någon typ av olja i efter dusch och kamma ut med en träkam ( håret är väldigt ömtåligt när det är blött)
  Tack för en super blogg:) du är vackrast i världen

 3. Kérastase använde sig min killes mamma av i sin frisörsalong. Hon använde bara det bästa.

  Du kommer vara tvungen att återgå till din naturliga hårfärg, dvs. brunett, om du ska få ett friskt hår. Finns tyvärr inga genvägar.

 4. Japp! De dar ar bra men det basta for haret ar att sluta satta i harforlangningar och inte anvanda platttang och inte blondera det sa hart sa varje gang.

 5. Använd recinolja (stavning?), egentligen ett laxeringsmedel som går att köpa på apoteket i Sverige. Man ska massera hårbotten med det 5 min innan man duschar, även applicera lite ut i håret. Mitt hår har både blivit tjockare och längre av det.

 6. Gillar Kerastase i allmänhet. Men Redken är väldigt bra också!!! Jag skulle säga att mina främsta tips är att klippa topparna var 10:e vecka, det gör att håret inte skivar sig. Sen har jag märkt att mitt hår blir som en dröm (utan överdrift!!!!!) av att äta ett kokt ägg varje dag. Jag har egentligen torrt, tjockt hår som blir som dreads i dushen, men nu när jag äter ägg så är håret som helt nytt! Prova det!!!:) Men man måste nog ge det minst en månad!

 7. Äta rätt mat
  Försök att undvika plattång/locktång, använd istället toffsar, hårspännen osv efter dusch för att få till håret med.
  Drick mycket vatten
  Sov på siden-kuddar.
  Borsta håret innan duschen och inte efter när det är blött.
  Använd helst kam, Det sliter mindre på håret.
  Använd arganolja i håret en gång i veckan.

 8. Hej nati, älskar din blogg. Tycker du är asgrym och gillar din stil. Tänkte att jag kunde dela med mig av mina tips som verkligen fungerat för mig. Efter ca 7år med en massa blonderingsfärg, tupering osv var mitt hår förfäääärligt… Trodde det var kört och att jag skulle få klippa av mitt långa fina hår. Men, köpte ricinolja som jag använde i en halvtimme innan dusch och sedan moroccanprodukterna. Tro mig, jag ääääälskar dom. Är en fattig student men ändå lägger jag hälften av studiebidraget på dessa produkter! För det första så har håret växt ca 7cm på två månader tack vare ricinoljan och det är finare kvalité än någonsin tack vare moroccan!! Vet att alla produkter fungera olika från hår till hår, men du borde verkligen testa den serien! Love, Sandra

 9. Jag kan tipsa om att äta mycket baljväxter och nötter. Har du provat Silk oil of morocco? En ekologisk hårvårdsserie med endast bra ingredienser för torrt hår! Den är sulfatfri, alltså salt-fri! Salt torkar ur håret och detta är väldigt vanligt ämne i olika shampoo. Finns att köpa på http://www.fiorihairextensions.se Har tidigare köpt det från Australien men nu finns det i lilla Svea!! :) kram p.s serumet är beroendeframkallande

 10. Såhär har jag alltid gjort och jag har midjelångt hår.
  1. Jag använder hästshampoo, hundshampoo och hundbalsam och har olja i håret över natten ibland.
  2. Efter jag duschat så sköljer jag av håret i kallt vatten och sedan torkar jag det ytterst lite genom att ta en handduk och liksom trycka på håret, inte krama ur utan bara ja ”trycka ur” hehe.
  3. Jag låter alltid håret luft torka.
  4. Borsta aldrig håret när det är blött.
  5. Använda inte hårsnoddar eller klämmor, om du måste; gör då istället inbakade eller vanliga flätor.
  6. Använd ALDRIG hårspray eller mousse. Använd ALLTID värmeskydd, helst en oljig typ eftersom att faktiskt många värmeskydd sliter på håret. Ta gärna i hårolja eller silikondroppar dagligen. Jag använder silikondroppar av ett märke som heter ACTIR , finns att köpa i en del afro/ extensionsbutiker, och min värmeolja är av märket FANTASIA, också det finns att köpa i de flesta afro shops.
  7. Tvätta håret högst en gång i veckan, med häst o hundshampoo är det inte jobbigt att hålla det, håret håller sig läääänge o blir inte fett alls.
  8. Klipp håret några mm varje månad. Jag klipper tex mig den 20e :)

  De e mina tips.. Jag vet att de låter lite äckligt med hund o hästshampoo men det är verkligen det allra bästa! Och sen att ha sin egen hårfärg är ju alltid bäst såklart.. Jag har mörkblondt hår och många ljusblonda slingor men det klarar sig ok då jag aldrig fönar eller använder spray..
  Lycka till om ni testar några av mina tips tror ni kommer bli positivt överraskade:D

 11. Prenatal vitamins… finns på Tradera Joe´s, Target etc…. De är för gravida, men gjorde mitt hår tjockare och mjukare

 12. Prenatal vitamins… finns på Trader Joe´s, Target etc…. De är för gravida, men gjorde mitt hår tjockare och mjukare :)

 13. Hej Natacha ,
  Jag använder produkterna Macadamia -natural oil. Tidigare hade jag torrt och frizzigt hår.
  Men nu är det så mycket bättre. Kan verkligen rekommendera detta till alla som vill få bättre hårsvall.

  //Tina

 14. Jag har precis avslutat mitt tredje och sista år på frisörprogrammet i Karlstad. Jag har testat tusentals olika produkter, mitt hår är det viktigaste på mig och jag är väldigt kräsen när det gäller produkter.
  Jag har mörkt hår, fina hårstrån, hårförlängning från Great Lenghts, keratin. Och jag har hittat det bästa märket någonsin: Kevin Murphy!
  Dock är allas hår olika så man kan ju inte säga att ditt hår behöver just den och den produkten. Men har du någon gång testat KM? Tro mig, det är det bästa du kan få tag på(enligt mig själv).
  Hela deras sortiment är underbart, de är viktlösa och sulfat- och parabenfria, kan inte bli bättre!

  Jag har aldrig fått någon ”aha-upplevelse” när jag har använt t.ex ett schampo för första gången, men det fick jag när jag använde mig av mina första KM produkter, Kevin Murphys Angel Wash och Angel Rinse(schampo och balsam). Mitt hår blev som ett helt nytt hår. Sån glans, sån följsamhet, sån fyllighet och vilket lyft!

  Sen har dom ett speciellt schampo, Maxi Wash (http://www.kevinmurphy.com.au/learn/longhair_productdetail.php?id=4).
  Med egen erfarenhet då jag testat det på mig själv och på många kunder är att du får en sådan otrolig glans så det går inte att beskriva.
  Tänk dig det torraste hår som finns, att använda Maxi Wash ett antal gånger kommer få det håret att få tillbaka sin glans så det strålar om det.
  Sen tar det bort all smuts på stråt som inte många andra schampon kan, så om du har ett ljust hår kan det komma att se ännu ljusare ut. Samt om man har mycket klor i vattnet och får gröna nyanser, använd dig av Maxi Wash så försvinner det.
  Alla Kevin Murphys produkter är grymma, bara ett tips:)
  Kram

 15. 1. Stoppa bara schampo i hårbotten! Det är det absolut bästa tipset, håret utsöndrar bara fett i hårbotten därför blir det bara smutsigt där, men man låter sedan schampot rinna igenom längderna när man spolar bort det. Det räcker för att håret ska bli rent! Det var en kvinna som hade håret ner till höfterna som gav mig det tipset och jag märker att håret växer betydligt fortare!

  2. Sluta föna så mycket det går!

  3. kamma håret när det är torrt då går det 100 ggr lättare att reda ut! (dela in din benan när det är blött men thats it!

  4. Olja in topparna så slits de inte!

  Kerastase är absolut det bästa märket hörde att det är ett lyxmärke från loreal har dock inte testat just det där! Bara ett med orange kork 😉

  Lycka till!

 16. Jag använder precis de produkterna på bilden nu till mitt hår och tycker dem är bra, dock älskar jag en inpackning som heter Schwarzkopf Bonacure Hairtherapy Repair Rescue Treatment. Har kommit fram till att den är absolut bäst, och jag har provat åtskilliga reparerande inpackningar.

  Istället för att platta håret har jag börjat använda en värmeborste med fön och rundborste i en och samma apparat. Man får ett riktigt hollywoodsvall och det sliter nästan ingenting, bara som att du fönar håret. Dessa två saker har räddat mitt hår som jag inte ville klippa fast det var helt förstört efter all plattångsanvändning och färgande.

  Hoppas att du gillar tipsen, lycka till med håret! Kram

 17. Ellen hahaha hästshampo och hundbalsam? Det kanske funkar, vad vet jag men hur fan kom du fram till att prova en sån sak? HAHA

 18. Tvätta håret bara i hårbotten och skölj sedan ut det då åker det ut i hårtopparna. Knugga aldrig i hårtopparna med shampo då sliter det sönder topparna och håret går av.
  Lärde mig av en frisör en gång för många år sedan.
  Jag gör hårinpackning minst 2 gånger i veckan.
  Och jag har långt hår ned till svanken fick det efter jag tvättar och sköter håret bra och äter nyttigt mycket b vitaminer och låter håret självtorka och borstar aldrig håret när det är blött.
  Är blond men kvalite som en Asiats hår.
  Lycka till :).

 19. Natacha,

  Jag har använt Kérastase i många år nu och jag har torrt, lockigt hår. Jag har samma problem som du att håret går av och det är extremt torrt! Jag brukar vanligtvis använda deras serie för lockigt hår, men tänkte att jag skulle ge denna nya serie en chans eftersom det ska vara specifikt för skadat och torrt hår och verka återuppbyggande. Måste säga att jag blev extremt besviken. Schampot tycker jag verkar som att håret blir snabbare fett på något vis, man får inte riktigt den nytvättade känslan i botten. Hårinpackningen ska vi inte ens tala om! Den är fruktansvärt odryg och jag får ta hur mycket som helst för att ens känna av det i mina torra längder. Det liksom ”smälter” och bara försvinner så man måste verkligen smacka på med den för att känna något i håret överhuvudtaget. Balsamet är okej, men ingen höjdare det heller. Tyvärr så var det så jag upplevde den här serien. Jag kommer gå tillbaka till serien för lockigt hår för Kérastase är verkligen fantastiskt! Måste däremot tala om för dig att inpackningen och balsamet jag använder vanligtvis inte är specifikt för lockigt hår utan för alla hårtyper! Det är i princip bara mitt schampo som just är för lockigt. Därför bara måste jag rekommendera dig hårinpackningen och balsamet jag använder:

  Kérastase Masquintense for thick hair – (http://brorosyster.se/product.html/kerastase—nutritive-masquintense—kraftigt-har?category_id=110)

  Och

  Kérastase Fondant Nutri-Thermique balsam (http://brorosyster.se/product.html/kerastase—fondant-nutri-thermique)

  Gå in på länkarna så kan du läsa mer om dem. Kan verkligen lova att dem är en gudagåva i jämförelse. Jag har provat Redken också men det är absolut ingenting för mig som har såhär torrt hår. Det är lätt för folk att rekommendera saker hejvilt och tycka att ”äsch, jag köper bara vad som helst, det funkar!”. Dem som säger så har inte problem med sitt hår i form av torrhet och att det är slitet och sprött. Har man vanligt skandinaviskt hår så funkar säkert det mesta, och det vore ju jätteskönt. Men så är inte fallet för en del av oss. Gå in och kika på dessa två, jag vet vad jag talar om i denna hårdjungel! :)

  Lycka till!

 20. SKÖLJMEDEL COMFORT!, låter jätte konstigt men testade det precis , och mott hår är jättte fint och lent nu !

 21. En god vän till mig löste sitt problem mot håravfall under ca. 1 års tid med hjälp av ett kosttillskott mot tunt hår och håravfall som heter TRX2. Han fortsätter behandlingen och det blir bara bättre och bättre.

 22. Heej!
  Jag älskar Kerastase, har inte provat denna serien men några andra ..Mitt hår var kaos , provat recinolja , selica osv.. Bästa är , sluta färga håret och låt det växa, sen tvätta inte håret varje dag .. Och klipp topparna..Alla shampoo balsam osv är förebyggande.. För ett skadat hår är tyvärr skadat.. Men rekomenderar Kerastase!(y)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>